Met de energietransitie in Nederland neemt ook het modulair bouwen een vlucht. Netbeheerder Liander heeft in de afgelopen vier jaar veelvoorkomende stations in het elektriciteitsnetwerk gestandaardiseerd volgens de principes van het modulair bouwen. Bij IA Groep zijn we er trots op een bijdrage te mogen leveren aan een project dat landelijk wordt uitgerold. Samen met dochterbedrijf Factor Architecten verzorgt IA Groep verbeeldingen van de stations in de omgeving én de volledige uitwerking van diverse stations volgens het modulair bouwsysteem in BIM (Bouwwerk Informatie Model).

BIM op het hoogste niveau

De door Liander ontwikkelde stations zullen herhaaldelijk worden gebouwd. Dit vraagt om een uitwerking van het BIM model op het hoogte niveau. De IA Groep is hier volop mee bezig Alle disciplines worden geïntegreerd, op basis van de standaarden.

Verschijningsvormen in verschillende situaties

De bedoeling is om de stations in verschillende situaties te kunnen integreren. De stations die zijn ontwikkelend volgens het principe van het modulair bouwen kennen elk zes verschijningsvormen met diverse invullingen van de gevel. De meest bekende uitvoering is het station met de rode baksteen. In totaal heeft Factor Architecten meer dan veertig verbeeldingen gemaakt van stations in de landelijke context. De komende periode richten we ons op binnenstedelijke situaties.