IA Groep viert feest!

Dit jaar bestaat ingenieurs- en architectenbureau IA Groep maar liefst 40 jaar, een geweldige mijlpaal! IA Groep is opgericht op 1 april 1974. Als blijk van waardering naar relaties en personeel, viert IA Groep dit jubileum.

Veertig jaar geleden begon de geschiedenis van IA Groep, destijds beter bekend onder de naam ‘Ingenieursburo Arnhem’. Na een aantal verhuizingen is het bureau tegenwoordig aan de Geograaf in Duiven te vinden. Het begon ooit met teken- en controlewerk voor de kerncentrale in Kalkar. Vier decennia later onderscheidt ons bureau zich met een brede kennis op het gebied van architectuur, bouwkunde, constructie, elektrotechniek en werktuigbouw. Allemaal disciplines die autonoom functioneren, maar binnen projecten ook nauw met elkaar kunnen samenwerken. Inmiddels behoort IA Groep tot de top vijftig grootste ingenieursbureaus van Nederland. Ter ere van het veertigjarig bestaan is op zaterdag 5 april het jubileumfeest in Loo gevierd. De feestelijke dag werd afgesloten met een spetterende feestavond voor medewerkers en relaties.

Ruud Koetsier en Theo Willemsen staan aan het hoofd van IA Groep. Het zijn twee nuchtere directeuren. Of zoals Theo Willemsen het graag omschrijft: “We staan met beide benen op de grond.” Met deze heldere filosofie hebben ze van IA Groep een succesvol bedrijf gemaakt. Het multidisciplinair architecten- en ingenieursbureau kwam zonder grote problemen door de crisis en bloeit als nooit tevoren. Dat komt door het brede pakket aan diensten dat wordt aangeboden, de hechte groep medewerkers, maar ook door de unieke werkwijze die wordt gehanteerd. IA Groep heeft vijf dochters: IA Elektrotechniek, IA Werktuigbouw, Factor Architecten, IA Bouwkunde en Feenstra Adviseurs. Totaal werken er zo’n negentig mensen, een aantal dat al jaren vrij stabiel is. Ruud Koetsier: “Onze specialistische kennis op verschillende gebieden gecombineerd met de compactheid van onze organisatie maken het mogelijk om de gehele breedte van het ontwerpproces te bestrijken. Dat maakt ons een interessant bedrijf voor grote en kleine opdrachtgevers. Wij pakken projecten op vanaf het prille begin tot en met de uiteindelijke realisatie.”