Sensus is onderdeel van de Royal Cosun groep en produceert en levert de innovatieve ingrediënten inuline en oligofructose. De producten zijn zeer geschikt als suiker- of vetvervangers en worden gewonnen uit de cichoreiwortel. In de verstuivingstorens van de fabriek worden de sappen van de cichoreiwortel verwerkt tot poedervorm. De voormalig eigenaar van de fabriek was Coberco, een partij waar Feenstra Adviseurs vanaf 1970 mee samengewerkt heeft. Tevens is Feenstra verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp van de fabriek in Zwolle. Begin deze eeuw is Sensus eigenaar geworden en hebben zij, in samenwerking met Feenstra Adviseurs, diverse investeringen gedaan om de fabriek te laten voldoen aan de huidige eisen t.a.v. energiezuinigheid, voedselveiligheid en hygiëne. 

Locatie Zwolle – vervangen gevel torengebouw

De gevel van het torengebouw bestond uit een enkelwandige damwandbeplating. Door een slechte luchtdichtheid van de gebouwschil ondervond de opdrachtgever problemen met de klimaathuishouding en hygiëne in de productieruimtes. Feenstra adviseurs heeft het bouwkundige- en architectonische ontwerp verzorgd en tevens het vergunnings- en aanbestedingstraject begeleid van de gevelrenovatie.

Locatie Zwolle – vervangen heater T3

De verouderde brander van één van de beide verstuivingstorens van de fabriek was toe aan vervanging. Vanuit het oogpunt verbruik en energiezuinigheid is er besloten om te investeren in een vernieuwd systeem. In de fabriek zijn twee leegstaande ruimtes gerenoveerd, om de procesinstallatie te kunnen plaatsen. Feenstra Adviseurs heeft het bouwkundige- en constructieve ontwerp uitgewerkt van deze renovatie.